Heb je klachten?

Neem je klachten serieus. Beantwoord je één of meer van onderstaande stellingen met ‘ja’ dan is er reden om actie te ondernemen.

  • Ik heb de afgelopen 3 maanden pijn en vermoeidheid aan de vingers, handen, polsen, armen, schouders of nek gehad tijdens het werk of na een lange periode van werken.
  • Ik heb pijn en vermoeidheid aan de vingers, handen, polsen, armen, schouders of nek. De klachten houden ook na werktijd aan en/of verstoren de nachtrust.
  • Ik heb voortdurend pijn aan de vingers, handen, polsen, armen, schouders of nek. Ook als ik rust of niet werk.
  • Ik ben in het afgelopen jaar ziek geweest (of ik heb verzuimd) vanwege klachten aan schouder, nek, arm, elleboog, pols, handen en/of vingers.

Hoe eerder je actie onderneemt om de klachten aan te pakken, hoe groter de kans op goed herstel. Neem contact met de bedrijfsarts of je huisarts op om je klachten en een herstelplan te bespreken. Bespreek de situatie ook met je leidinggevende of andere aanspreekpunt in de organisatie zoals de Arboprofessional / preventiemedewerker.

Andere klachten bij beeldschermwerk

Behalve klachten aan vingers, handen, polsen, armen, schouders of nek zijn er ook aanwijzingen voor andersoortige klachten als gevolg van beeldschermwerk. Dit kan gaan om oogklachten (droge ogen, oogvermoeidheid), psychische klachten en slaapstoornissen. Neem ook deze klachten serieus.